Oyunculuk Dünyası

Eğitimleri ile Sizleri Şaşırtacak 10 Hollywood Aktristi

Dünyaca ünlü bir kadın oyuncu olmak, akademik başarıları olmayacağı anlamına gelmiyor ama bu listedeki Hollywood ünlüleri işi biraz abartmış olabilir. Kimi Fizik Mühendisi, kimi ise neredeyse Akademisyen ve bu başarılarını oyunculuk kariyerlerine yansıttıkları kesin.

Brooke Shields

Brooke Shields, 14 yaşında oynadığı Blue Lagoon filminde büyük bir üne kavuşan aktristimiz, 1987’de Princeton’da Fransız Edebiyatında lisans derecesi yaptı ve üst düzey bir tez hazırladı. Bu denli büyük bir akademik başarısı olan birinin oyuncu olması şaşırtı ama oynadı filmleri ele alırsak eğitimde gösterdiği başarıyı burada da gösterdiği aşikar. 

Lucy Liu

Lucy, 2 Aralık 1968’de Amerika Birleşik Devletleri, New York’da Jackson eyaletinde doğdu. Ally McBeal adlı televizyon dizisinde kötü niyetli ve huysuz Ling Woo rolünü oynaması ile akıllarda yer etti. Michigan Üniversitesi’nden Çin Dili ve Kültürü okuyarak lisans derecesine sahip oldu.

Gabrielle Union

Gabrielle Union, 1972 yılında Omaha’da doğdu. Oynamış olduğu ilk rolü, 2000 yılında Getis on Isis olmuştur. 2001 yılında NBC’nin büyük komedi dizisi Friends’de ününe ün kattı ve Friends dizisinde ki ilk afro- amerikan olan aktris olduğunu not düşelim. Eğitim hayatına gelirsek, 1996 yılında Los Angeles’taki Kaliforniya Üniversitesi’nden mezun olan ünlü oyuncu. Sosyoloji alanında lisans derecesine sahiptir.

Rooney Mara

Aktris ve hayırsever Rooney Mara, Hollywood’un en iyi eğitimli aktrislerinden biri. 17 Nisan 1985’te New York, Bedford’da doğdu. Mara, 2003 yılında Bedford’un Fox Lane Lisesi’nden mezun oldu ve dört ay boyunca Ekvador, Bolivya ve Peru’yu ziyaret ederek Work and Travel’a kaydoldu. Daha sonra bir yıl boyunca George Washington Üniversitesi’ne gitti ve psikoloji eğitimi aldı ardından kar amacı gütmeyen kuruluşlar için New York Üniversitesi’ne geçti.

Gemma Chan

Gamma Chan, hafızlarımızdaki en güncel yeri 2019 yılında vizyona giren Captain Marvel filmendeki oynamış olduğu Minn-Erva rolü olabilir. İngiliz aktristimiz, 1983 yılında Londra’da doğdu ve burada büyüdü. Çılgın Zengin Asyalılar filminin yıldızı, 2004 yılında Oxford Üniversitesi’nden hukuk alanından mezun oldu ve mezun olduktan sonra muhteşem oyuncu Gamma Chan’a Londra’nın önde gelen bir hukuk bürosunda bir iş teklif edildi, ancak oyunculuk kariyerine devam etmek için geri döndü.

Lisa Kudrow

Çok yıllar boyunca konuşulan ve halen daha popülerliğini koruyan F.R.I.E.N.D.S dizisinin güzel Amerikalı aktristi Lisa Kudrow. 30 Temmuz 1963’te Encino California’da doğdu. Kariyeri boyunca 10 Emmy Ödülü adaylığı, 12 Screen Actors Guild adaylığı ve Altın Küre Ödülü adaylığına sahip oldu. Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında 1998 Emmy ödülünü kazandı. Kudrow, CA, Tarzana’daki Portola Ortaokuluna gitti. Daha sonra Los Angeles’taki Taft Lisesi’nden mezun oldu. Liseden sonra Vassar Koleji’ne gitti ve 1985 yılında Biyoloji Bilimleri Lisansını kazandı. Komedi dizilerinden tanımış olduğumuz bir kadının bu kadar ciddi başarılara sahip olması komik.

Teri Hatcher

Teri Lynn Hatcher 8 Aralık 1964’te Palo Alto, California’da doğdu. Belki de en çok tanınan dizileri The New Adventure Of Superman’daki rolü ve Desperate Housewives dizisindeki Susan Mayer olarak oynadığı rol olabilir. Cupertino’daki De Anza Koleji’nden Matematik ve Mühendislik derecesi aldı. Oyuncu bir Nükleer Fizikçi ve Elektrik Mühendisi’nin kızıdır ve belki de burum ona The New Adventure Of Superman dizisinde oynamak için ilham vermiştir.

Emma Watson

Emma Watson, eğitimine şaşıracağınız üçüncü sıradaki Hollywood aktristimiz. Güzel İngiliz aktris 15 Nisan 1990’da Fransa’nın Paris şehrinde doğdu, ancak İngiltere’de büyüdü. Watson en çok Harry Potter film serisinde Harry’nin en iyi arkadaşlarından Hermione Granger karakterini oynamasıyla tanınıyor. Mayıs 2017’de Watson, MTV Film ve TV Ödülü’nün Filmdeki En İyi Erkek Oyuncu dalında cinsiyetten bağımsız ilk ödülünü kazanan kişiydi. Göz alıcı hayatların yanı sıra Emma Watson da eğitimine olan bağlılığını sürdürüyor. Oxford Brown Üniversitesi ve Worcester College’da eğitim gördü ve eğitimini İngiliz edebiyatı alanında lisans derecesi ile tamamladı.

Natalie Portman

1981, Kudüs’te doğan Portman, eğitimli ile siz okuyucularımızı şaşırtacak Hollywood oyuncularından birisidir. Yıldız Savaşları film serisi ile aktristimiz neredeyse eş anlamlı, Naboo Kraliçesi, Kraliçe Padme Amidala rolü ile Star Wars film serisine unutulmaz bir şekilde imza atan güzel oyuncu İsrail ve Amerikan çift vatandaşlığına sahiptir. Natalie Portman, ekran kariyerinin yanında başka ilgi alanlarını sürdürmek için ünlü olduktan sonra üniversiteye gitti. Portman En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülüne aday gösterildi ve romantik drama Closer’da gizemli bir striptizciyi oynayarak, Altın Küre Ödülünü kazandı. Harvard Üniversitesi’nden lisans derecesi ile mezun oldu. Harvard’da, Alan Dershowitz’in araştırma asistanı olarak akademisyen bile oldu diyebiliriz. Ayrıca, Columbia Üniversitesi’nde terörizm ve terörle mücadele kursunda misafir öğretim görevlisiydi.

Eva Longoria

Popüler televizyon dizisi Desperate Housewife’ın yıldızı Eva Longoria, 1975’te Teksas’ta doğdu. Güzel  oyuncuyu heralde Gabriella Solls karakteri ile  tanınıyor. Oynadığı roller ona Altın Küre adaylığı ve TV’nin en iyi performans sergileyen sanatçısı arasında bir yer kazandı. Akıllarda kalan bitkin ev hanımı rolünden ziyade, Longoria kesinlikle sadece güzel bir yüzden daha fazlasıdır. Texas A&M University – Kingsville’de okudu ve burada vücut hareketlerinin mekaniği üzerine derecesi aldı. Chicano çalışmalarında yüksek lisans derecesini aldığı California State University’de eğitimine devam etti.

İlişkili İçerik
Oyunculuk Dünyası

Ayşe Direkoğlu ile “Oyunculuk Kariyeri Nasıl Başlar” Konulu Instagram Canlı Yayını

Pek çok popüler dizinin cast direktörlüğünü yapan eğitmenimiz, Ayşe Direkoğlu…
Devamını Oku
Oyunculuk DünyasıTiyatro Dünyası

Bir Demet Tiyatrodan Bir Demet Nostalji

8 Sezonluk bir tiyatro macerası. Unutulmaz karakterler, unutulmaz sahneleri ve tabii ki hep…
Devamını Oku
GenelOyunculuk Dünyası

Sonsuz Oda, Gazişehir Tiyatro Günleri'nde!

Gazişehir Tiyatro Günleri kapsamında gerçekleşen “Temel Oyunculuk Atölyesi” dersleri…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir