GenelSpor Haberleri

Dünyanın En İyi 10 Hakemi

Spor rekabetin ve heyecanın oldukça yüksek olduğu bir alan; hele ki futbol. Normal zamalarda olsa üzerine fazlaca düşmeyeceğiniz durumlara maç esnasında gerilim ve heyecandan dolayı farklı tepkiler verilebiliyor. İşte tam bu durumlarda adaleti ve dengeyi sağlayabilecek olan kişiler değerli hakemler. Biz de Sonsuz Oda Blog olarak sizlere dünyanın en iyi 10 hakemini derledik ve içlerine hiç de azınacak bir derecesi olmayan bir Türk hakeme de yer verdik.

Nestor Pitana (Arjantin): 14 Puan

Nestor Fabian Pitana, 2014 FIFA Dünya Kupası , 2015 Copa America ve 2018 FIFA Nestor Fabian Pitana, 2014 FIFA Dünya Kupası, 2015 Copa America ve 2018 FIFA Dünya Kupası’nda hakemlik yapan Arjantinli bir futbol hakemi ve eski aktördür. Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki 2018 FIFA Dünya Kupası’nın açılış maçını denetledi. Pitana, 15 Temmuz 2018’de Fransa ile Hırvatistan arasında 2018 FIFA Dünya Kupası Finali’ni Moskova’da yönetmek üzere atandı. Aynı turnuvada Arjantin Horacio Elizondo’dan sonra 2006’da aynı şeyi yapan kişidir.

Damir Skomina (Slovenya): 19 Puan

Damir Skomina, Sloven hakem. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda dördüncü hakem olarak görev yapan Skomina, 2008 Yaz Olimpiyatları’nda da maç yönetti. 2011-12 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda Arsenal – Milan ve çeyrek finalde Chelsea – Benfica maçlarını yönetti. Ayrıca 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da düdük çalacak hakemler arasına girmeyi başardı.

Martin Atkinson (İngiltere): 20 Puan

Martin Atkinson Bradford, West Riding of Yorkshire doğumlu İngiliz, FIFA kokartlı Premier League futbol hakemidir. Bradford, West Riding of Yorkshire doğumlu olmasına karşın Leeds bölgesine yakın West Riding County Football Association’a üyedir.

Atkinson ilk resmi görevini 1995 yılında English Football League’de yardımcı hakem olarak aldı. 2002 – 2003 yıllarında Football Conference orta hakemliğe getirilen Atkinson şu anda düdük çaldığı Premier League 2005 yılında yükselmiş ve 2006 yılında da Select Group Referees olarak FIFA kokartı taktı. Atkinson, FA Trophy, EFL Cup, FA Cup ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında düdük çalmıştır.

Felix Brych (Almanya): 26 Puan

Felix Brych, Alman futbol hakemi. Hakemlik kariyerine 2004 yılında Bundesliga’da başladı ve 2007 yılında FIFA kokartını aldı. Yönettiği ilk üst düzey uluslararası maç, o yılın Ekim ayında Romanya’nın Lüksemburg’u 2-0 yendiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri G Grubu mücadelesiydi. Şubat 2008’de, 2007-08 UEFA Kupası’nda son 32 turu maçı olan Panathinaikos-Rangers maçına atandı. Futbol kariyeri dışında Brych, hukuk doktorası sahibidir.

 Björn Kuipers (Hollanda): 28 Puan

Björn Kuipers, Hollandalı futbol hakemi. Kariyeri boyunca birçok UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçında ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında görev yapan Kuipers, 2011 UEFA Süper Kupa ve 2013 UEFA Avrupa Ligi final maçlarını yönetmiştir.

Cüneyt Çakır (Türkiye): 28 Puan

1976 yılında İstanbul ‘da dünyaya gelen Cüneyt Çakır ‘ın asıl mesleği sigortacılıktır. Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Çakır 1.76 boyundadır. Şu anda hakemliğin yanında sigortacılık mesleğiyle de uğraşmaktadır. 10 yaşından 17 yaşına kadar Kartalspor ‘un altyapısında futbol oynadı. 1994 yılında, 17 yaşında hakemliğe ilk adımını attı. 1994 yılında hakemlik kariyerine başlayan Çakır, 1997 yılında C klasman ve 1999 yılında da B klasman hakemi oldu. İlk yönettiği TFF kayıtlarında bulunan maç 18 Ekim 1996 tarihli Beşiktaş A.Ş.- Samsunspor Paf Ligi maçıdır ve 1.yardımcı hakem olarak görev yapmıştır. Üst klasman hakemi kategorisine 2001 yılında yükselirken Süper Lig ‘deki ilk maçına da aynı yıl çıktı.

Jonas Eriksson (İsveç): 43 Puan

1974 yılıda Luea’da doğan Jonas Eriksson, İsveçli futbol hakemidir. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev almış ve hâlen UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında görev almaktadır.

Viktor Kassai (Macaristan): 55 Puan

Kassai 2007 yılında Kanada’da düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda iki grup maçında görev almıştır. Bunlar Brezilya-Güney Kore ve Arjantin-Kuzey Kore karşılaşmalarıdır. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda dördüncü hakem olarak görev alan Kassai aynı yıl düzenlenen olimpiyat oyunlarında da Nijerya-Arjantin arasında oynanan final maçı başta olmak üzere bir çok karşılaşmada düdük çalmıştır. Kassai 2010 FIFA Dünya Kupası’nda görevlendirilen hakemlerden biridir. Bu turnuvaya katılmaya hak kazanan son takımları belirleyen ön eleme turunda Bahreyn-Yeni Zelanda karşılaşmasını da yönetmiştir. Aynı zamanda, 2010 FIFA Dünya Kupası’ndaki Almanya-İspanya yarı finalinde de düdük çalmıştır.

Barcelona ile Manchester United arasında oynanan 2011 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ini de yöneten Macar hakem, ertesi sezon Real Madrid-Bayern Münih arasındaki Şampiyonlar Ligi yarı final maçında görev aldı. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda iki grup maçında ve 2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise Bayern Münih-Barcelona yarı finalinde düdük çalan Kassai, 2014 FIFA Dünya Kupası finallerine çağrılmasa da, 2015-16 UEFA Avrupa Ligi’nde Liverpool-Villarreal yarı finalini yönetti. 14 Aralık 2016’da FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda video görüntülerini pozisyon sonrası izleyerek penaltı kararı veren ilk hakem oldu.

Nicola Rizzoli (İtalya): 65 Puan

Nicola Rizzoli, İtalyan hakem. 2002 yılından beri Serie A maçlarında düdük çalmakta ve 2007 yılında ise FIFA kokartını almaya hak kazandı. 1 Ekim 2008 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde oynanan Sporting Lizbon – Basel maçında düdük çaldı. Rizzoli, 7 Nisan 2010 tarihinde ise yine UEFA Şampiyonlar Ligi çekyrek final mücadelesinde oynanan Manchester United – Bayern Münih maçında düdük çaldı ve o maçta Manchester United oyuncusu Rafael’e kırmızı kart gösterdi. Manchester United maçı 3-2 kazandı ancak ilk maçı 2-1 kazanan Bayern Münih, deplasman gol avantajıyla yarı finale yükseldi. Ayrıca 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2014 FIFA Dünya Kupası’nda görev alan Rizzoli, Arjantin ile Almanya arasında oynanan final maçını yönetti. 25 Mayıs 2013’te Wembley Stadyumu’nda oynanan Borussia Dortmund – Bayern Münih Şarmpiyonlar Ligi final mücadelesinde düdük çalmıştır. Maçta bir penaltı kararı vermiş, 3 sarı kart çıkarmıştır.

Mark Clattenburg (İngiltere): 141 puan

Mark Clattenburg İngiltere Futbol Federasyonu Futbol hakemidir. Premier Lig’de birçok maç yönetmiş, FIFA kokartlı hakemdir. Doğum yeri Consett,  yaşadığı yer ise Gosforth, Newcastle  Tyne’dır. Clattenburg İngiltere Futbol Federasyonunun Durham bölgesine bağlıdır. Clattenburg , 2016 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ve UEFA Euro 2016 Finali olmak üzere birçok zorluk seviyesi üst seviyedeki maçta hakemlik yapmıştır.

İlişkili İçerik
Genel

Scarlett Johansson ve Disney davası Sonuçlandı; Karar Emsal Niteliğinde

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri hiç kuşkusuz sinema sektörü oldu. Geçtiğimiz…
Devamını Oku
Dizi HaberleriGenel

Vakıf Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Isaac Asimov’un kült ve ölümsüz eseri Vakıf, ilk sezonu henüz başlamışken ikinci sezon…
Devamını Oku
GenelHaberler

Netflix Mayıs Ayı Programı Belli Oldu

Netflix Mayıs ayı programı bir hayli hareketli geçeceğe benziyor. Mayıs ayında Netflix, bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir