Sinema Haberleri

Black Swan (Siyah Kuğu)

Amerikan yapımı psikolojik gerilim ve dram türü filmdir. Filmin yönetmeni Darren Aronofsky’nidir. Başrolünde Natalie Portman yer almaktadır. Film, Pyotr İlyiç Çaykovski Kuğu Gölü bale gösterisinde yer almaktadır.

Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenerek çekilen film, 67. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterime girmiştir. Daha sonra sınırlı olarak vizyona giren film, 17 Aralık 2010 yılından sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde ve yurt çapında da vizyona girmiştir.

Filmde, masum bir Beyaz Kuğu ve şehvetli bir Siyah Kuğu vardır. Bu iki Kuğu’yu canlandıracak iki balerine ihtiyaç duyulmaktadır. Beyaz Kuğu için Nina (Natalie Portman) seçilmiştir. Şehvetli siyah kuğu için ise Lily (Mila Kunis) seçilmiştir. Nina Beyaz Kuğu için mükemmel bir seçim olmuştur ancak şehvetiyle ve rekabet hırsıyla dolu olan Lily’de Siyah Kuğu için vazgeçilmez hale gelmiştir. Bir zaman sonra Nina içindeki karanlık yönünü keşfedecektir.

Nina Sayers (Natalie Portman) New York’ta yaşamaktadır. Bir okulda bale dansçılığı yapmaktadır. Nina’nın Erica (Barbara Hershey) adında otoriter bir annesi vardır. Beraber aynı evde yaşarlar. Okul bale gösterisi için Kuğu Gölü eseri hazırlamaktadır. Seçmelerde beyaz kuğu için Nina, şehvetli siyah kuğu için ise Lily seçilmiştir. Ancak Nina siyah kuğunun da kendisi olmasını ister. İçindeki hırsı ve rekabet hırsını hisseden Nina, siyah kuğuda olmak için yönetmenin kapısını çalar. Ancak yönetmen onun siyah kuğu için Nina’nın uygun olmadığnı söyler. Nina yönetmen Thomas’a üzgün olduğunu hissettirince Thomas onu öper ve Nina bu durumdan rahatsız olarak onu ısırır. Thomas Nina’daki potansiyeli görür ve ona rolü verir. Nina, halüsinasyonlar gören bir kızdır. Güçlü saplantıları olmaya başladıkça yedeğe alınan Lily hakkında gereksiz ve paranoyakça düşüncelere dalar. Onu tamamen rolden uzaklaştırmaya kararlıdır. Thomas, Nina’nın Siyah Kuğu için dansını beğenmez ve onu eleştirmeye başlar. Nina dans konusunda daha mükemmelliyetçi olmak istediğini söylese de yönetmen Thomas onun hayale dalmasını ve kendini kaybetmesini ister.

Lily ise Nina’dan daha tehlikelidir. Rolü tekrar geri alabilmek için bir plan yapar. Bir akşam Nina’nın evine gider ve dışarı çıkmak için teklif sunar. Nina onunla birlikte gitmek istemese de otoriter annesi Erica ile yaşadığı tartışmadan dolayı Lily ile dışarıya çıkmayı kabul eder. Dışarı çıkan ikili bir bara giderler. Lily Nina’ya rahatlaması için hap verir. Nina bardaki erkeklere ilgi duyarken aynı zamanda Lily’de ilgi duymaya başlar. Beraber annesi Erica ile birlikte yaşadıkları eve giderler ancak sabah kalktığında Lily yanında yoktur ve Nina provaya geç kalmıştır. Provaya gittiğinde Lily’nin sahnede dans ettiğini görer. Lily’ye onu sabah neden uyandırmadığını sorar ancak Lily geceyi barda bir erkekle geçirdiğini söyler.

Bale gösterisine bir gece varken, Nina halüsinasyonlar görmeye devam eder. Annesi Erica onu odasına kitlemiştir. Ve yönetmen Thomas’ı arayarak Nina’nın kendisini iyi hissetmemesinden dolayı gösteriye katılamayacağını söyler. Thomas bunun üzerine Lily ile provaya başlar. Nina ve annesi Erica tartışmaya girerler ve Nina evden kaçarak gösteriye gider. Ancak Thomas Lily ile gösteriye çıkacağını söyler. Nina Thomas’ı dinlemek istemez ve bu kez en ağır halüsinasyonları görmeye başlar. Görmüş olduğu halüsinasyon sonucu aynayı parçalayarak kendisini yaralar ve yaralı halde sahneye çıkar. Gösterinin son sahnesini de en iyi şekilde oynadıktan sonra perde kapanır ve Nina’nın yaralı olduğu anlaşılır. Fakat artık her şey için çok geçtir. Nina çok fazla kan kaybetmiştir. Sahnede yaşamını yitirir.

Filmin bütçesi için 13 milyon dolar harcanmıştır. Filmin hasılatı ise 329,4 milyon dolardır. Film, Oscar ödülü almıştır.

Filmin Oyuncuları

Natalia Portman

Mila Kunis

Vincent Cassel

Barbara Hershey

Winona Ryder

Benjamin Millepied

Ksenia Solo

Kristina Anapau

Janet Montgomery

Sebastian Stan

Toby Hemingway

Sergio Torrado

NATALIA PORTMAN

9 Haziran 1981 yılında İsrail Kudüs’te doğmuştur. Ailesinin tek çocuğudur. 4 yaşından bu yana dans dersleri alan Natalia Portman oyunculuk kariyerine ilk olarak modellik ile başlamıştır. 12 yaşında çocuk modelliğe başlamış ve 14 yaşında Leon film ile şöhreti yakalamış ve dünya çapında adını duyurmayı başarmıştır. Babası Endokrinoloji uzmanı bir doktordur. 3 -4 yaşlarında İsrail Kudüs’ten ayrılarak New York’a yerleşmişlerdir. Eğitimine burada başlamıştır. New York’ta Syosset High School’unu bitirmiştir. Daha sonra Harvard Üniversitesi psikoloji bölümünü de bitirmiştir. Tiyatroyu çok sevdiği için tiyatro kamplarına da katılmaya başlamıştır.

Star Wars serisinin son üç filminde Kraliçae Amidala rolünü üstlenmiş ve bu rol ile dünya çapında üne kavuşmayı başarmıştır.

Black Swan filmi ile dünya çapında tekrardan gündeme gelmiş ve En İyi Oyuncu Oscar ödülünü kazanmıştır. Bu filmde tanımış olduğu Fransız balet Benjamin Millepied ile evlenmiştir. Evliliklerinden bir erkek çocuğu olmuştur.

Oyuncu İngilizce ve İbranice konuşmaktadır. Ayrıca Fnansızca, İspanyolca Almanca ve Japonca’yı da bilmektedir. Şimdiler de ise Arapça derslerine başlamıştır.

Filmleri

1994 Leon

1994 Developing

1995 Büyük Hesaplaşma

1996 Beautiful Girls

1996 Everyone Says I Love You

1996 Çılgın Marslılar

1999 Yıldız Savaşları: Bölüm I – Gizli Tehlike

1999 Anywhere but Here

2000 Where the Heart Is

2001 Zoolander

2002 Yıldız Savaşları: Bölüm II – Klonların Saldırısı

2003 Cold Mountain

2004 Garden State

2004 Closer

2005 Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı

2005 Free Zone

2006 V for Vendetta

2006 Paris, je t’aime

2006 Goya’nın Hayaletleri

2007 My Blueberry Nights

2007 Küs Kardeşler Limited Şirketi

2007 Hotel Chevalier

2007 Sihirli Oyuncakçı

2008 Boleyn Kızı

2009 New York, I Love You

2009 Brothers

2010 Love and Other Impossible Pursuits

2010 Hesher

2010 Your Highness

2010 Black Swan

2011 Thor

2011 Bağlanmak Yok

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir