Dizi Haberleri

Babil Dizisi Konusu

17 Ocak tarihinde seyirciye sunulan ve yapımcılığı Ay Yapım tarafından üstlenilirken senaristliği Nüket Bıçakçı ve Özlem Yücel tarafından üstlenilen sevilen dizi son olarak 9. bölümü ile seyirci karşısına gelmişti. Günümüzde yaşanan Corona Virisü tedbirlerine karşılık çekimleri durdurulan dizi Star Tv ekranlarında yeniden seyirciyle buluşmayı bekliyor.

Başrollerini Halit Ergenç ve Ozan Güven’in üstlendiği Babil dizisinde İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan’ın haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlunun hastalanması ile hayatı alt üst olur. Hayatında ki kötü gidişatta, karısının çocukluk arkadaşından yardım istemesi ile kendini karanlık bir macerada bulur. Geçmişte evlenmek üzereyken ayrıldığı büyük aşkı İlay’ın, dizinin kötü iş adamı Süleyman’ın sevgilisi olarak ortaya çıkması işleri daha da karıştırır.

Babil Dizisi Oyuncuları

Halit Ergenç / İrfan

2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde gösterdiği başarılı oyunculuk ile seyircilerin aklına kazınan ve birçok başarılı yapımda rol alan Halit Ergenç, Babil dizisinde ekonomi profesörü olan İrfan karakteri ile karşımıza çıkacak.

Ozan Güven / Egemen

“G.o.r.a” ve “A.r.o.g” gibi başarılı sinema filmlerinin yanında birçok dizide rol alan başarılı oyuncu Babil dizisinde İrfan’ın en yakın dostu. Her devrin adamı, eğlenceli, kurnaz, şeytan tüylü, tek tabanca, fırsatçı. Hayatı hep sınırda yaşayan Egemen olarak karşımıza çıkıyor.        

Aslı Enver / Ayşe

Son olarak İstanbullu Gelin dizisinde rol alarak seyircileri kendine hayran bırakan İstanbul Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümü mevzunu Aslı Enver, Babil dizisinde Süleyman’ın asistanı sempatik, dürüst, akıllı, duyarlı, merhametli ve samimi Ayşe karakteri ile karşımıza çıkıyor.

Birce Akalay / İlay

Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu ünlü oyuncu, kariyerinin ilk yıllarında Tv8’de spor spikerliği yapmıştır. Daha sonrasında Kader dizisi ile oyunculuğa adım atarak birçok projede yer almıştır. Yer aldığı projeler kısa soluklu olsa da ününden hiçbir şey kaybetmemiştir. Son olarak Siyah Beyaz Aşk dizisinde Doktor Aslı karakteri ile tüm dünyada tanınmıştır. Babil dizisinde ise Süleyman’ın sevgilisi ve İrfan’ın eski aşkı, çekici, sofistike, çok güzel ve mesafeli İlay karakteri ile yer alır.

Nur Fettahoğlu / Eda

Son olarak Kardeş çocukları dizisinde Umay Karay karakteri ile yer alan Nur Fettahoğlu daha dizi final yapmadan Babil dizisi ile anlaşmıştır. Kariyerine haber spikeri olarak başlayan başarılı ve güzel oyuncu Muhteşem Yüzyıl ve Aşk-ı Memnu dizisi ile çok sevilmiş ve ün kazanmıştır. Babil dizisinde ise İrfan’ın eşi tutkulu, entrikacı, pragmatik, iyi bir anne, iyi dost ve tehlikeli bir düşman Eda karakteri ile seyirci karşısına çıkıyor.

Mesut Akusta / Süleyman

Çoğumuzun Karagül dizisinden Kendal Şamverdi karakteri ile tanıdığı başarılı oyuncu Mesut Akusta, 26 yıllık oyunculuk kariyeri boyunca sayısız projede yer almıştır. Son olarak 2019 yılında Yüzleşme dizisinde yer alan oyuncu 7. Koğuştaki Mucize filminde de yer almıştır. Babil dizisinde ise Karanlık tarafları olan eski tefeci, aile babası, İlay’a aşık, eğitimsiz, hırslı ve saplantılı Süleyman Karakteri ile seyirci karşısına çıkıyor.

İlişkili İçerik
Dizi Haberleri

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'dan İlk Görüntüler Geldi

popüler sinemanın en beğenilen yönetmenlerinden Chris Nolan, yeni filmini görücüye…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Marvel Sinematik Evreni, 5. Fazını Açıkladı!

Marvel 5. faz için planladığı filmleri ve dizileri duyurdu. Dev stüdyo, tanıdık karakterler…
Devamını Oku
Dizi Haberleri

Daredevil ve Kingpin Echo Dizisiyle Geri Dönüyor

Marvel Sinematik Evreni‘ninde ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında yayınlanan hawkeye…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir