Sinema Haberleri

‘Yağmur : Kıyamet Çiçeği’ Filmi

Filmin Konusu:

Kıyamet Çiçeği filmi, Kazım Koyuncu’nun hayatını anlatan bir filmdir. 2014 yılında çekilmiş, Türkiye yapımı Dram filmidir. Başrollerini Engin Hepileri, Elena Viunova, Erkan Kolçak Köstendil ve Altan Erkekli paylaşmıştır.

Kazım üniversite öğrencisi iken, siyasi görüşlere sahipti. Üniversitede siyasi görüşleri nedeniyle çok fazla konuşulan Kazım, gözaltına alınmıştı. Gözaltı sonucunda üniversiteden uzaklaştırma cezası almıştır.

Kazım uzaklaştırma cezasından sonra görüşlerine saygı duyulmamasına büyük üzüntü yaşamış ve kendine sil baştan bir hayat çizmeye karar vermiştir. Bu arada sesi çok güzel ve tonlaması çok başarılı olan Kazım, üniversiteyi bırakarak profesyonel müzik yapmak için hayallerini hayata geçirmeye karar vermiştir. Ancak çizdiği yeni hayat rolünü ailesine anlatması ve ikna ettirmesi çok zor olacaktır. Siyasi birliği dağıttığı gerekçesiyle üniversiteden uzaklaştırma cezası alan Kazım, okulla olan ilişkisini tamamen bitirmiştir. İstanbul’da yaşadığı zaman zarfında hayati tehlikesi çok yüksek olması sebebiyle, ailesinin yanına memleketi Hopa’ya döner.

Kazım Hopa’ya döndükten sonra çocukluk aşkı Seher ile karşılaşır. Kazım Seher’i görünce çocukluğu aklına gelir ve uzun bir hayale dalar. Eski günlerini ve yaşadıklarını hatırlayacak ve Seher’i yüreğinden atamadığını anlayacaktır.

Kazım Koyuncu’nun hayatının sadece belli bir kısmı anlatılmıştır.

Engin Hepileri’nin, Kazım Koyuncu’nun hayatını oynadığı filmde, Kazım rolüyle fizik olarak benzerliği oldukça dikkat çekmiştir. Ayrıca Engin Hepileri, Kazım rolüyle çok iyi bir performansta ortaya koymuştur. Film ayrıca Çernobil faciasını da konu almıştır.

Filmde yaşanan yoğun aşk, seyirciyi ağlatan cinsten. Ancak çoğu kesimin Karadeniz’e özgü bir aşk hiyakesini yansıttığı düşüncesi oluşmuştur.

Karadeniz’in o eşsiz doğa harikası ve yaylaları sık sık gösterilmiş ve filmde Kazım Koyuncu’nun muhteşem şarkıları doğaya ve aşka eşlik etmiştir. 

Filmde Çernobil Nükleer Santralindeki felaket, radyasyonun yüklü olduğu bulutların yağmur olup yağdığı Karadeniz (Trabzon) da yaşadıkları acı yüklü anlatım.

Nitekim, Kazım Koyuncu muhteşem bir müzisyendi ancak 33 yaşında rahatsızlandı. Çernobil felaketinden sonra kanser olmuş ve Karadeniz’de ölen birçok vatandaşlar arasından biriydi.

Kazım Koyuncu’nun hayatının yanı sıra ayrıca futbolcu Şenol’un da hayatının bir kesimine yer verilen filmde, Futbolcu Şenol, profesyonel bir futbolcuydu ve oğlunu tedavi ettirebilmek için Türkiye’ye gelip hayat kadınlığı yapan Elena ile tanışır. Şenol, Elena ile ilk cinselliğini yaşar ve imkansız bir aşkın peşine düşer. Trabzon Amigosu Şenol’un ayrıca abisinin de ibret dolu hikayesi filmde yer almaktadır.

Kazım Koyuncu Kimdir

7 Kasım 1971 yılında Artvin’nin Hopa ilçesinde doğmuştur. Müziğe karşı duyarlılığı çocukluktan gelen Kazım Koyuncu, ortaokul yıllarında mandolin çalmaya başlamıştır. Bir zaman sonra İstanbul’a yerleşen Kazım Koyuncu, müzikle olan ilişkisini hiç bırakmadı. Karadeniz müziklerini rock müziği ile harmanlamış ve kendine has oluşturduğu müzik tarzını 1992 yılında profesyonel olarak uygulamaya başlamıştır. Kısa bir süre sonra Ali Elver ile Dinmeyen isimli özgün bir müzik grubu kurmuştur.

İstanbul Üniversitesi Siyasel Bilgiler Fakültesi’nde okumakta iken, siyasi birliği bozmak suçundan gözaltına alınmış ve üniversiteyi bırakmıştır.

1993 yılında Lazca rock müzik yapacağı, Zuğaşi Berepe (Denizin çocukları) grubu Mehmedali Barış Beşli ile kurmuş ve Van Mişkunan (Bilmiyoruz)- İgzas (Gidiyor) albümlerini çıkarmıştır. Daha sonra Kazım Koyuncu müzik kariyerine tek başına devam etmiştir.

Gülbeyaz dizisinin müziklerini yapan ve dizide rol alan Kazım Koyuncu tanınmaya başlamıştır.

Fuat Saka, Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte ‘Hey Gidi Karadeniz’ konser serisi ve solo albümü ‘Hayde’ ile büyük bir kitleye sahip olmuştur.

33 yaşında iken, akciğer kanserine yakalanmış ve tedavi görmeye başlamıştır. Akciğer kanseri daha sonra vücudunda belli organlara sıçramasıyla 25 Haziran 2005 yılında İstanbul’da tedavi gördügü hastanede yaşamını yitirmiştir. Yapılan araştırmalarda, ölüm sebebinin Çernobil faciasına bağlı olduğu anlaşılmıştır. Mezarı Hopa’da Pançol köyündedir.

Kazım Koyuncu’nun en popüler olan şarkıları

Gelevera Deresi

Ella Ella

İşte Gidiyorum.

Koyverdun gittun beni

Ben Seni Sevduğumi

Denizde K’artı Var.

Hoşça Kal

Oy Asiye

Koçari

Atın Beni Denizlere

Dido

Engin Hepileri Kimdir

3 Mart 1978 yılında İstanbul’da doğmuştur.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezundur. Kenter Tiyatrosunda kadrolu oyunca olarak çalışmaktadır. Ayrıca oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştır. Oyuncu Beyza Şekerci ile evli olan Engin Hepileri’nin ayrıca Can isminde bir oğlu vardır.

Engin Hepileri, İki arkadaş, Yılan Hikayesi, Yedi Numara, Canım Kocacağım, Yasak Elma, İdam, Gece Gündüz, Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, Av Mevsimi, 7 Yüz, Gülizar ve Kalbimin Sultanı , Çiçek, Çalsın Sazlar, Gönülçelen, Ferahfeza, Bu Kalp Seni Unutur mu ? Hürrem Sultan, Beyzanın Kadınları vb gibi yapımlarda yer almıştır.

Oyuncunun aldığı ödüller arasında

2011 – 18. Adana Altın Koza Ödülleri – Jüri Oyunculuk Özel Toplu Performans Ödülü

2010 – 15. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri – Tiyatro Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

2004 -8. Afife Jale Tiyatro Ödülleri – Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü yer almaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

2014 – Katil Joe – Tiyatro.iN

2012 – Oda ve Adam – Kunstenfestival 0090

2011 – Ölümüne – Kent Oyuncuları

2011 – Ve Veya Yada – Garaj İstanbul

2010 – Zorla Güzellik – Kent Oyuncuları

2008 – Cimri – Kent Oyuncuları

2008 – Victoria (Zafer) – Kent Oyuncuları

2007 – Açık Denizde – Kent Oyuncuları

2007 – 39 Basamak – Kent Oyuncuları

2006 – Anna Karenina – Kent Oyuncuları

2004 – Kumarbazın Seçimi – Kent Oyuncuları

2003 – Inishmore’lu Yüzbaşı – Kent Oyuncuları

2003 – Aşk Çemberi – Kent Oyuncuları

2002 – Sırça Kümes – Kent Oyuncuları

2001 – Çözüm – Kent Oyuncuları

2000 – Hep Aşk Vardı – Kent Oyuncuları

1999 – Nükte – Kent Oyuncuları

1998 – Martı – Kent Oyuncuları

1998 – Ölümsüzler – Tiyatro Fora

1998 – Benim Küçük Yıldızım

1998 – Anlat Şehrazat

Yönettiği tiyatro oyunları  

2011 – Bulanık – ikincikat Proje 1

2010 – Zorla Güzellik – Kent Oyuncuları

2008 – Kuyruk – Kent Oyuncuları’ dır.

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir

16 Ocak 1983 Bursa doğumlu olan Erkan Kolçak Köstendil oyuncu ve ayrıca yönetmendir. Birçok tiyatro oyununda, film ve dizilerde rol alan oyuncu, Ulan İstanbul dizisindeki Karlos karakteri rolüyle çok yüksek bir kitleye sahip olmuştur. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül alan Erkan Kolçak Köstendil’in çektiği birçok kısa filmi de vardır.

2017 ‘de başlayan Ay Yapım’ın üstlendiği ‘Çukur’ dizisinde (Vartolu Sadettin) karakterini canlandırmaktadır.

Yer Aldığı Dizi ve Filmler

Kurtlar Vadisi – 2005

Güz Sancısı Nümayişçi – 2008

M.A.T – Emre 2009

Mukadderat – 2009

Sakarya Fırat – Mahmut Karakum (2009)

Babalar ve Evlatlar – Ayhan (2012)

Merhamet – Mehmet (2013)

İtirazım Var – Süperman (2014)

Yağmur: Kıyamet Çiçeği – Şenol (2014)

Ulan İstanbul – Karlos Nevizade (2014-2015)

Yok Artık! – Taksici Fikret (2015)

Kara Bela – Güven (2015)

Muhteşem Yüzyıl: Kösem – Şahin Giray Han (2015-2016)

Familya – Toprak (2016)

Bir Deli Sevda – Mehmet (2017)

Görünen Adam – Kurtuluş (2017)

Babam – Deniz (2017)

Çukur – Vartolu Saadettin/ Salih Koçovalı (2017)

Put Şeylere – (2017)

Çernobil

26 Nisan 1986 yılında Ukrayna Pripyat şehrinde 14.5 km kuzeybatısında bulunan Çernobil şehrinde Çernobil Nükleer Santralinde gerçekleştirilen bir deney esnasında meydana gelmiş nükleer kaza felaketidir.

Patlamanın üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen felaketin izleri hala silinmemiştir.

1 saat 24 dakika süren bir testin kontrolden çıkması sonucu 4. reaktörde meydana gelen patlama, 2 bin tonluk çatıları havaya uçurmuş ve 8 tonluk radyoaktif yakıtın atmosfere karışmasına sebep olmuştur. Reaktörü söndüren itfaiyecilerden birçoğu radyasyona maruz kaldığı için olay yerinde hayatını kaybetmiştir.

Soyyet yetkilileri yaşanan bu felaketi gizlemek için her yolu denemiştir. Patlamadan çıkan zehirli bulutlar başta Ukrayna ve Belarus olmak üzere Rusya ve Avrupa’yı etkilemişti. 15 gün içinde zehirli bulutlar Kanada Amerika ve hatta Japonya’ya bile ulaşmıştı.

Radyosyona maruz kalan ülkelerde, lösemi, kanser türleri ve yeni doğan bebeklerde doğuştan patolojik rahatsızlıklar tespit edildi.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir