Sinema Haberleri

Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri

Eğer film izlemeyi seviyor ama ben bir pamuk şekerde değilim diyorsanız, Sonsuz Oda Blog’un tüm zamanların en çok çığlık attıran korku filmleri listesi tam size göre. Bu filmleri izledikten yıllar sonra bile aklınıza her geldiğinde sizleri ürpertecek ve acaba mı dedirtecek türdendir.

The Babadook (2014)

Gündemdeki yerini halen daha koruyabilen The Babadook’un konusu: Kocasını 6 sene önce kaybeden ve bu zaman içinde oğlu Samuel’ı tek başına büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları içerisinde Mister Babadook isimli enteresan bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel uykusunda Badabook canavarını gördüğünü söyler. O andan itibaren tuhaf şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı ortadan kaldırdıkça gizemli kitap bir şekilde yeniden ortaya çıkar. Diğer yandan Samuel’ın kabusları gitgide şiddetlenmesiyle, Amelia de derinden sarsılmaya başlar. Hem Amelia’nın hem de Samuel’ın rüyalarını kabusa çeviren kötü Badadook gerçek olabilir mi?

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jennifer Kent tarafından yapılan film, ağır ağır dengesizleşen ve karanlığa çekilen oğlunu geri kazanmaya çalışan Amelia’nın, oğlunu etkileyen doğaüstü bir varlıkla giriştiği mücadeleyi konu alıyor.

Hostel (2005)

Üç kafadar, cennet gibi bir mekanda güzel kızlarla vakit geçirmektedir. Hikaye aslında iki gencin Paxton ve Josh’un macera hevesleri ile başlar. İlk önce Amsterdam’da İzlandalı Oli ile tanışırlar. Oli, onlara Slovakya’nın güzel kadınlarını anlatınca hep beraber Slovakya’ya giderler. Her şey öylesine güzel ve rüya gibidir ki gençler bu durumdaki, tuhaflığı hissetselerde de tadını çıkarmaya devam ederler. Çok geçmeden aslında fena halde bir tuzağın içine çekildiklerini ve kurban rolünde olduklarını anlarlar. Eli Roth, korku filmleri alanında genç biri ve bu filmin yapımında Quentin Tarantino ve Takashi Miike ile beraber çalışmış.

Paranormal Activity (2007)

Paranormal Activity, insanların bilinçaltındaki en ilkel korkularını dürterek başarıya ulaşan, zeki film serilerindendir. Film, çok düşük maliyetlerle, sadece insanın endişe, hayalet ve bilinmeyen korkulara dayanan kurgusuyla bir hayli ses getirmiştir. Micah ve kız arkadaşı Katie San Diego’nun sessiz, sakin ve ıssız bir yere tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur. Ancak Katie’nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana ruhani bir varlık tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık bu yeni evde de takiptedir. Olayın ardındaki sırrı çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu varlığı alt edebileceğini düşünür. Böylece olağandışı bir olay meydana geldiğinde, bir peri, cin ya da hortlak evlerine davetsiz misafirliğe kalkıştığında tüm ayrıntısıyla kayıt altına alabileceklerdir. Başlarda ayak sesleri gibi basit seslerin duyulması ile başlayan bu olaylar dizisi, zamanla şiddetini artırarak genç çifti korku dolu anlara sürüklemiştir. Sinema tarihinin en ilginç ve en ürkütücü filmlerinden biri olan ‘Paranormal Activity’ günümüzde sıkça rastladığımız korku filmlerinden, hem sinema seyircisi hem de sinema profesyonellerini hayrete düşüren bir film. Son derece gerçekçi bir atmosferle ustalıkla dokunan yapıt, oldukça az bir bütçeyle çekilmiş olmasıyla da ayrı bir takdiri hak edip iyi sinema yapmak için devasa bütçelere ihtiyaç olmadığını kanıtlıyor.

The Conjuring (2013)

Gerçek bir hikayeden uyarlanmış “Korku Seansı / The Conjuring”, doğaüstü olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren’ın nasıl dünyaca ünlü olduklarının korkunç hikayesini anlatıyor; Ed ve Lorraine’in, karanlık bir varlık tarafından yaşamlarını alt üst edilen bir ailenin çiflik evine çağırılmalarıyla başlıyor. Şeytani bir varlıkla yüzleşmeye zorlandıklarında, Warrenlar, kendilerini hayatlarının en korkunç durumunun içinde buluyorlar.The Conjuring’in başrollerinde Oscar Ödülü adayı Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston ve Lili Taylor yer alıyor. Filmin yönetmeni ise James Wan.

Dracula (1931)

John Harker, gizemli ve kolay kolay iletişime geçilemeyen Kont Dracula İle bir emlak anlaşması yapmak için Transilvanya’ya gönderilir. Ama ev sahibi bir vampir, insanların kanıyla beslenen bir canavar. Üstelik  taşınma fikri onun pek de hoşuna gitmemektedir. Yüzlerce yıllık cehennemi, hayaletlere özgü bir varoluşun ardından, tek istediği huzura ermektir. Yine de, John’ın genç eşi Mina’nın fotoğrafını görüp heyecanlanınca, gemiyle batıya doğru yolculuğa çıkar. Film tarihin en eski ve en etkili korku adamını inanılmaz bir biçime işlemiştir. Ringu (1998)

Gizemli ölümlerin meydana geldiği bir dönemde, izleyenlerin 7 günün ardından öldüğü esrarlı bir video kasetin varlığı kulaktan kulağa yayılmaktadır.Böyle söylentilere kulak asmayan bir kadın gazeteci durumu araştırmaya karar verince, kendini tehlikeli ve ölümcül bir oyunun ortasında buluverir. Kaseti izleyen gazetecinin gerçekten yedi gün ömrü mü kalmıştır? yoksa tüm bunlar bir şehir efsanesinden mi ibarettir? Zamana karşı inanılmaz bir yarış başlamıştır. Japonya’nın Stephen King’i olarak adlandırılan ünlü Japon yazar Koji Suzuki’nin ‘Ringu’ adlı romanından uyarlanan film, Japon sinema tarihinin en çok hasılat getiren filmleri arasında yer alıyor. Aynı kitaba ve filme dayandırılarak dört devam filmi, bir televizyon dizisi çekildi, ek olarak aynı ismi taşıyan mangalar yayınlanmaya başlandı.

Scream (1996)

Geneli Santa Rosa, Kaliforniya’da çekilmiş olan Çığlık filmi, kurgusal bir yer olan Woodsboro, Kaliforniya’nın telefonla arayıp filmler hakkında soru sorarak kurbanlarına işkence eden bir maskeli bir caniniyi konu alıyor. Katilin asıl hedefi, annesini Maureen bir sene önce vahşi bir cinayete kurban etmiş olan Sidney Prescott isimli gençtir. Sidney’in birçok arkadaşı ile kasabada yaşayanların kurban ve şüpheli olduğu hikaye, bir “kim yaptı” gizemini konu alır.

Alien (1979)

Alien, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalmış bir mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemilerinden birisi olan Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken farklı bir gezegenden bir yardım sinyali alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedikleri gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir deneyime, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

Ridley Scott 1979 yılında Alien serisinin bu ilk filmini tasarlandığında sinema tarihini bambaşka bir deneyimle tanıştırmış, korku ve bilim kurgu türünün en önemli örneklerinden birine imza atmıştır. Alien serisi, ilk filmin ardından çeşitli yönetmenler tarafından devam ettirilse de, Ridley Scott imzalı bu film hem serisinin, hem de ait olduğu korku-bilim kurgu türünün en önemli yapıtlarından biri olarak kabul edilmiştir.

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir