Müzik Haberleri

Sonsuz Oda Müzik Kategorisinde Kimler Var?

Sonsuz Oda’nın konusunda uzman kişilerin ders videolarının olduğu Online Eğitim Platformu olduğunu daha önceki yazımızda değinmiştik.  Dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde sitede yer alan mevcut eğitmenlerin ders videolarını izleyebileceğiniz bir sistemdi. Sonsuz Oda, Film/Tv Kategorisi için eğitmen kadrosunu oluştururken alanının en iyilerini seçmeye özen göstermiş ve kariyer planlamanız da sizin için yardımcı bir rol üstlenmeyi hedeflemiştir.

Sonsuz Oda’nın işleyişinde bire bir karşılıklı eğitim veya canlı yayın bulunmadığını, ancak; mevcut ve yeni eklenecek olan eğitmenlerin uygulamalarla anlattığı derslerden ve vermiş oldukları ödevlerden faydalanabileceğinizi söylemiştik.

Sonsuz Oda, Film/Tv Kategorisini açtıktan kısa bir süre sonra çalışmalara hızla devam ederek Müzik Kategorisini de sizler için aktif hale getirdi. Üstelik Film/Tv Kategorisini satın almış olan kişilerde bu programdan faydalanabilecekler. Yani tek fiyat tüm erişim hakkı sağlıyor olacak. Ödediğiniz veya ödeyecek olduğunuz 499tl karşılığında Sonsuz Oda’nın tüm ders videolarına ulaşabileceksiniz. Şimdi gelin Sonsuz Oda Müzik Kategorisinde kimler var beraber inceleyelim.

Sonsuz Oda Müzik Kategorisi

İskender Paydaş

Müzisyen, aranjör, besteci, prodüktör ve orkestra şefi olan alanında profesyonel sanatçı İskender Paydaş, profesyonel müzik yaşantısına ilk olarak Avşa Otel’de başlamıştır. Sözlerini kendi yazıp bestelediği Rock’n Roll şarkısı ‘Küçük Hanım’ o yaz Avşa Adası’nın en iyisi olmayı başarmıştı. İskender Paydaş, 1986 yılında usta sanatçı Kayahan ile tanışarak, onun klavyecisi oldu ve gerçek profesyonelliğini yaşamaya başladı. Müzik sektörüne hızlı giriş yapmayı başaran sanatçı; Harun Kolçak, Ajda Pekkan, Emre Altuğ, Orhan Gencebay, Nilüfer gibi hafızalara kazınmış birçok sanatçının albümünde, aranjör, besteci ve prodüktör olarak görev aldı. Dizi müziklerinde de adından ve başarılarından sıkça söz ettiren sanatçı sizlere Sonsuz Oda’da tüm bilgi birikimini aktarıyor.

HARUN TEKİN

Günümüzde gencinden yaşlısına herkesin şarkılarını bildiği Mor ve Ötesi adlı rock grubunun vokalisti ve gitaristi olan Harun Tekin, Türkçe sözlü alternatif rock müzik türünün en başarılı temsilcilerinden biri olarak günümüzde hala popülerliğini korumaktadır. ‘Dünya Yalan Söylüyor’ albümü ile 250.000’in üzerinde bir satışa ulaşarak Türkiye’nin en çok satan rock albümlerinden birine imza atmayı başarmış olan grup, 2008 yılında ‘Deli’ adlı şarkı ile katılmış oldukları Eurovision Şarkı Yarışması’nda yurtdışında da kendilerinden söz ettirmeyi başardılar. Grubun efsanesi haline gelmiş olan Harun Tekin sizlere Sonsuz Oda’da müzik deneyimlerini ve bilgilerini anlatıyor.

KEREM ÖZYEĞEN

Michael Jackson dinleyerek piyano çalan, daha sonraki yıllarda ise gitar ve rock müziğe yönelen Kerem Özyeğen, Spark adlı punk rock grubunda gitar ve vokal yapmıştır. Yoğun bir şekilde Nirvana, Sex Pistols, Soundgarden ve Rage Against The Machine etkisindeki bu grupla birçok konser vererek, bazı demolar kaydeden sanatçı daha sonra, 1996-1998 arası “Crusiana” adlı jazz-rock grubunda bas çalarak şarkılar söylemiştir. Bu grup ile 1996’da Tuborg Rock Festivali’ne finalist olarak katılan Kerem Özyeğen, bu yarışmada bir diğer finalist olan Düberni grubunda Kerem Kabadayı ve Harun Tekin ile tanıştı ve o yılın sonundan itibaren Mor ve Ötesi grubunun üyesi haline geldi. Hala aktif olarak çalışma hayatına devam eden Kerem Özyeğen, alanının meraklıları için bilgi birikimini Sonsuz Oda abonelerine anlatıyor.

TARKAN GÖZÜBÜYÜK

Üç yıl boyunca Turizm ve Otelcilik eğitimi almasına rağmen müzik aşkı her zaman için daha ağır basan ve kariyerini bu yönde geliştirmeyi hedefleyen Tarkan Gözübüyük; dört yıl boyunca jazz eğitimi aldıktan sonra, Türkiye’nin ilk metal gruplarından biri olan Pentagram adlı müzik grubuna bas gitarist olarak katılmıştır.  Pentagram grubunun kadrosu çok fazla değişikliğe uğramasına rağmen Tarkan Gözübüyük yirmi yıldan uzun süredir bu grubun değişilmez ismi haline gelmeyi başardı. Pentagram grubu dışında Teoman, Şebnem Ferah gibi isimler ile de çalışan sanatçı, müzikal bakış açısı sayesinde oldukça ses getirmeye devam ediyor. Müzik sektörünün usta ismi şimdi Sonsuz Oda’da sizlere önemli bilgiler aktarıyor.

DUYGU ATAKAN

Günümüz radyo dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Duygu Atakan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü bitirdikten sonra kendisini çok farklı bir alanda geliştirmek üzere iş hayatına giriş yaptı. Trt ekranlarında program sunuculuğu, Radyo Efkar’da radyo müdürlüğü, Radyo Fener’de radyo programcılığı, reklam müdürlüğü ve konuk koordinatörlüğü, Star Tv ekranlarında radyo programcılığı ve bunun gibi daha birçok alanda adından sıkça söz ettirmeyi başaran ve şuan hala aktif olarak Süper FM’de Radyo Müdürü ve Müzik Direktörü olarak görev yapan Duygu Atakan tüm birikimini sizlere Sonsuz Oda’da anlatıyor.

GÜLŞAH GÜRAY

Türkiye’de rock müzik çalan radyo istasyonları arasında senelerdir aralıksız program yapan ve kendi alanında tek kadın olan Gülşah Güray, günümüzde Radyo Eksen’de yayın yönetmeni olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Alternatif kültür adına pek bir şey kalmadığından yakınan Gülşah Güray, onu elde tutmak için elinden geleni yapmaya çalıştıklarını söylüyor. Günümüzde hala sektörde adından ve radyo alanında başarısından söz ettiren Gülşah Güray, Sonsuz Oda’da tecrübelerini sizler ile paylaşıyor.

ÖMER ÖZGÜR

Senelerini film ve reklam müziği üzerine adamış, alanının en iyilerinden biri olan Ömer Özgür, izlediğimiz; Recep İvedik 4, Yahşi Batı, Usta ve İnşaat gibi toplamda 200’den fazla reklam filminin müziğine imzasını atmayı başarmıştır. Türkiye’de hala film müziği çalmaya ayrılmış bir orkestra, bu orkestrayı kaydedecek bir yer, bu kültürü almış müzisyenlerin bir arada olmamalarından yakınan Ömer Özgür bu sorunu ortadan kaldırmak için tüm gayretiyle çalışmaya devam ediyor. Reklam ve filmlerin müzik ile oluşan uyumunu her seferinde yakalamayı başaran Ömer Özgür tüm sırlarını Sonsuz Oda’da anlatıyor.

CEM AKSEL

Genç yaşında müzik eğitimi için almak için İsviçre’ye giden ve Swiss Jazz School’da bir yıl boyunca jazz ve davul eğitimi almış olan Cem Aksel; kariyerinin başlarında Emin Fındıkoğlu ve Onno Tunç ile beraber çalışmış ve 1990 yılında -günümüzde hâlâ çalışmalarına beraber devam ettiği- Bülent Ortaçgil’in orkestrasında yer almıştır. Pop, jazz ve alternatif müzik alanında Türkiye’nin müzik tarihine yön veren birçok müzisyenle çalışmış olan, yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 150’den fazla albüm kaydında davul çalan Cem Aksel, tüm bilgi birikimini sizlerle Sonsuz Oda’da paylaşıyor.

ÖZGECAN GÜNÖZ

2000 yılında Lions kulübünün düzenlemiş olduğu keman yarışmasında “Ege Bölgesi Birinciliği”, aynı yarışmanın Türkiye elemelerinde ise “Jüri Özel Ödülü”nü kazanmış başkemancı Özgecan Günöz; 2004 yılında Yamaha ile D.E.Ü Devlet Konservatuarının ortak düzenlediği Yaylı Çalgılar yarışmasında “Üçüncülük Ödülü”nün de sahibi olmuştur. Özgecan Günöz, kemana ve müziğe dair tüm tecrübelerini ve bilgilerini Sonsuz Oda’da anlatıyor.

NİSAN AK

Uluslararası arenada da başarılarından söz ettirmiş olan Nisan Ak; Amerika’da Richmond Oratoryo Topluluğu ve Bruch Oda Orkestrası’nın müzik direktörü ile Aiken Senfoni ve Columbia Oda orkestralarında asistan şef oldu. Türkiye’nin sayılı kadın orkestra şeflerinden biri olan güzel sanatçı Amerika’da Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş ve YouTube’da paylaştığı eğitici videolar ile dikkat çekmeyi de başarmıştır. Şimdi usta sanatçı tüm bilgi birikimini sizlerle paylaşmak için Sonsuz Oda’da.

BURÇİN ACER

1995 senesinde sunuculuk yaparak kariyerine yön vermeye başlayan ve zaman içerisinde hayatına profesyonel Radyo-Tv yöneticiliğini de ekleyen radyocu Burçin Acer; şimdilerde sunuculuğuna anlatıcılık, yöneticiliğine öğreticilik eklendiğini söylüyor. Profesyonel radyocu Burçin Acer, tüm bilgi birikimini ve tecrübelerini sizlere Sonsuz Oda’da anlatıyor.

Sonsuz Oda Müzik Kategorisi ilk etapta yukarıda saymış olduğumuz usta isimler ile açılmıştır. İlerleyen zamanlarda siteye yeni isimlerin ders videolarının eklenebilmesi için büyük bir özveri ile çalışmalara devam edilmektedir. Eğer siz de müzik alanında başarı sahibi olmak istiyorsanız, Sonsuz Oda’dan yıllık abonelik alarak hem mevcut eğitmenlerin hem de yeni eklenecek olan eğitmenlerin ders videolarına erişim sağlayabileceksiniz. Sonsuz Oda ailesi kariyer planlamanız için yol göstermeye devam ediyor. www.sonsuzoda.com

İlişkili İçerik
Müzik Haberleri

28 Yıllık Elektronik Müzik Efsanesi Daft Punk, Artık Yok

Elektronik müzik denilince ilk akla gelen isimlerden biri şüphesiz ki her zaman Daft Punk…
Devamını Oku
Müzik Haberleri

mor ve ötesi Canlı Senfonik Albümünü Yayınladı!

Rock müzik denince akla ilk gelen gruplardan olan ‘mor ve ötesi’ Harbiye Açıkhava’da 8…
Devamını Oku
MüzikMüzik Haberleri

Michael Jackson: Savunduğu Şeyler Ölmüyor.

Pop’un ve Rock’ın Babası Michael Jackson’ın 1990’lı senelerin ortasında yayınladığı…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir