Oyunculuk Dünyası

PAUL WALKER KİMDİR?

Paul Walker, emekli kanalizasyon müteahhiti Paul William Walker ile eski model Cherly Crabtree’nin çocukları olarak 12 Eylül 1973’te Glendale, Kaliforniya’da dünyaya geldi. Glendale’de büyüyen Walker, ilk önce Alfred Nobel Okulu’na ardından Foreman Lisesin’de eğitimine devam etti. Walker, 1991’de mezun olmasının ardından deniz biyolojisi eğitimi aldı. 

Modellik yapan aktör 2001 yapımı “Hızlı ve Öfkeli” (Fast and Furious) filminde canlandırdığı polis memuru Brian O’Conner rolüyle müthiş bir üne kavuşmuştur. Caleb ve Cody adında iki erkek kardeşi ve Ashlie adında bir kız kardeşi vardır. Muhafazakar bir ailede yetişti.

Santa Barbara, Kaliforniya’da Huntington Plajı’nda yaşayan ve sörf yapmaktan hoşlanan walker,Rebecca Soteros’dan dünyaya gelen ve annesi ile birlikte Hawai’de yaşayan Meadow Rain isimli 1999 doğumlu bir kızı var. Brezilya ju jitsusu (dövüş sanatı) yapan Walker’ın bir av köpeği, bir chesapeake bay köpek yavrusu ve hatta birde atı vardır.

Bu arada William Walker(büyükbabası) Pearl Harbor baskınından kurtulanlardan biriydi ve aynı zamanda da donanmanın orta siklet boks şampiyonuydu. Dedesi ise II. Dünya Savaşı’nda General Patton’ın komutasında İtalya’nın istilası sırasında bir tank müfrezesini kumanda etmiştir.

30 Kasım 2013 tarihinde Kaliforniya’da bağış gecesine giderken, arkadaşının kullandığı aracın aşırı hız yapması nedeniyle kontrolünü kaybedip bir ağaca çarpması sonucunda arkadaşıyla beraber hayatını kaybetti. 40 yaşında geçirdiği trafik kazası ile hayatını feci şekilde kaybeden Walker sevenlerini hüzne boğdu. Hızlı ve öfkeli filmleri ile müthiş bir çıkış yakalayan oyuncu birçok macera ve aksiyon filminde rol almıştır. Brian karakterlerinin kendisine verilmesinin sebeplerinden bir tanesi yapımcı Neal H. Moritz ve yönetmen Rob Cohen ‘in açıklamalarına göre araba tutkusu olması ve bu tutkuyu filmlerinde seyirciye yansıttığı düşünmüşler. Kendisi profesyonel araba yarış pilotuydu ve bu yeteneği sayesinde diğer oyunculardan daha az dublör kullanılmasına sebep oldu.

Paul Walker’ın kişisel otomobil koleksiyonu vardır:

1963 Model Chevrolet nova wagon

1964 Model Chevrolet chevelle Wagon

1967 Model Chevrolet II nova

1988 Model Bmw m3 e30 coupe

1989 Model Nissan r32 skyline

1991 Model Bmw m3 e30 coupe

1995 Model Bmw m3 e36 lightweight

1995 Model Ford bronco suv

2000 Model Audi s4

2003 Model Ford f250 pickup

2004 Model Gmc sierra 1500 pickup

2005 Model Harley-davidson heritage Softail Classic motorcycle

2006 Model Toyota tundra pickup

2008 Model Suzuki dr-z400sml Motorcycle

2009 Model Nissan 370z

2011 Model Bmw f800gs motorcycle

2013 Model Ford mustang boss 302s 

Hızlı ve öfkeli serisi devam ederken yaşanan bu olaydan dolayı herkes filmin iptal edileceğini düşünülürken film ekibi erkek kardeşi Cody Walker’ı özel efektler ile Paul Walker’ın yüzünü analiz etmekle başladılar. Hızlı ve Öfkeli 7’nin tamamlanması için oyuncunun olmadığı çoğu sahnenin çekilmesi ve işlenmesi gerekiyordu bütün çalışmalar beklenin üzerinde sonuç verdi. Sinema tarihinin en unutulmaz vefalarından birisini gerçekleştirdiler.

Paul Walker’ın kariyerinin henüz başında yer aldığı ve başrole yakın bir noktada ne denli başarılı işler yapabileceğinin ilk sinyallerini verdiği tam bir gençlik komedisi olarak karşımıza gelmektedir.

İlk filmlerinden birini olan ‘Varsity Blues’ filminin konusu

Amerikan futbol takımını odak noktasına alan ve birbirine kenetlenmek zorunda kalan birçok genç dinamiğin hikâyesini bizlere aktaran Varsity Blues, takım olabilmenin önemini vurguluyor. Üstelik bunu samimiyetiyle aktararak, keyifli bir halde izleme fırsatı sunuyor.

Hızlı ve Öfkeli film serisi ile hayatımıza giren ve sonrasında birçok kişinin hayranı olan Paul Walker filmleri hangileri, birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Filmleri ile Paul Walker karşınızda…

1986 Monster in the closet(banyondaki canavar)

1987 Programmed to kiil

1994 Tammy and the t-rex

1998 Meet the deedles (çılgın kardeşler)

1998 Pleasantville(yaşamın renkleri)

1999 Varsity blues(kazanma hırsı)

1999 She’s all that(işte böyle bir kız)

2000 The skulls (Saklı Seçilmişler)

2001 Joy Ride (Asla Yabancılarla Oynama)

2001 The fast and the furious (Hızlı Ve Öfkeli)

2002 Life makes sense if youre famous

2003 Turbo- charged prelude  2 fast 2 furious (6 Dakika Kısa Film)

2004 Noel ( Yeni Yıl)

2005 Into the blue (Maviliklere Doğru)

2006 Runnig scared (Kaçış)

2006 Eight below (Kutup Macerası)

2006 Flags of our fathers (Atalarımızın Bayrakları)

2007 The death and life of bobby Z

2008 The lazarus project (Cennet Projesi)

2009 Fast & furious brian (Hızlı ve Öfkeli 4)

2010 Takers (Son Vurgun)

2011 Fast five (Hızlı ve Öfkeli 5)

2012 Vehicle 19 (Hızlı ve Korkusuz)

2013 Furious six (Hızlı Ve Öfkeli 6)

I Am Paul Walker Belgeseli

I Am Paul Walker, 2013 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden başarılı oyuncu Paul Walker’ın yaşamını anlatıyor. Oyuncu yaklaşık otuz yıllık kariyerine birçok film sığdırdı. “Hızlı ve Öfkeli” serisinin altı filminde yer alan oyuncu, “Running Scared”, “Hours” ve “Yasak Bölge / Brick Mansions” gibi filmlerde de boy gösterdi. Filmde, başarılı oyuncunun film kariyerinin yanında, dünya okyanusları ve deniz hayatı ile ilgili tutkusuna ve Haiti depremi sonrasında düzenlediği yardım çalışmalarına da yer veriliyor. Belgeselde, Paul Walker’ın rol arkadaşlarının, onu en iyi tanıyan arkadaşlarının ve ailesinin röportajlarına yer alması planlanıyor. Filmin yapımcılığını, yine genç yaşta aramızdan ayrılan Heath Ledger’ın hayatını konu alan “I Am Heath Ledger” belgeselinin yapımcısı Derik Murray üstleniyor. Yönetmenlik koltuğuna ise yine Ledger belgeselinin yönetmeni Adrian Buitenhuis oturuyor. Fragmanı yayınlanan belgeselin vizyon tarihi henüz belirlenmedi. Yaklaşık 1 saat süren belgesel bazı platformlarda yayınlandı.

İlişkili İçerik
Oyunculuk Dünyası

Ayşe Direkoğlu ile “Oyunculuk Kariyeri Nasıl Başlar” Konulu Instagram Canlı Yayını

Pek çok popüler dizinin cast direktörlüğünü yapan eğitmenimiz, Ayşe Direkoğlu…
Devamını Oku
Oyunculuk DünyasıTiyatro Dünyası

Bir Demet Tiyatrodan Bir Demet Nostalji

8 Sezonluk bir tiyatro macerası. Unutulmaz karakterler, unutulmaz sahneleri ve tabii ki hep…
Devamını Oku
GenelOyunculuk Dünyası

Sonsuz Oda, Gazişehir Tiyatro Günleri'nde!

Gazişehir Tiyatro Günleri kapsamında gerçekleşen “Temel Oyunculuk Atölyesi” dersleri…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir