HaberlerSinema Haberleri

Dune, The Matrix 4 ve 2021’de Çıkacak Tüm Warner Bros. Filmleri, Vizyona Girdikleri Gün HBO Max’te Yayınlanacak

Warner Bros. Gemileri Yaktı! Dune, Matrix 4 ve 2021’de çıkacak tüm Warner Bros. filmleri, sinema ile aynı anda HBO MAX’a geliyor!

Bu habere ne desek boş kalır. Wonder woman 84’ün sinema ile aynı anda HBO MAX’e geleceğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştuk ve bu devrim gibi kararın yeni büyük olaylara gebe olduğunu da söylemiştik. Bunun üzerinden henüz çok geçmeden, WB bu sefer harbiden acayip bir karar aldı; 2021’de vizyona girecek tüm WB filmleri, vizyona girdiği gün ayna HBO MAX’e gelecek! HBO MAX video yayın platformu konusunda bayrağı Netflix’ten almaya kararlı gibi gözüküyor. Gelin önce hangi filmlermiş bunlar bir bakalım;

The Matrix, 4, Dune,The Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho.


Warner Bros. Yetkilisi Ann Sarnoff ise alınan bu kararın 2021’e özel olduğunu, bunun 2022 ve sonrasında devam etmemesini umduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak sözlerine şu şekilde devam etti;

“Kimse filmlerin beyaz perdeye geri dönmesini bizden daha fazla istemez. Yeni içeriklerimizin sinema deneyiminin can damarı olduğunu biliyoruz, ancak bunu ABD’deki çoğu sinemanın 2021 boyunca muhtemelen düşük kapasiteyle çalışacağı gerçeğiyle dengelemeliyiz. Bu benzersiz bir yıllık planla, ortaklarımıza birinci sınıf filmlerden oluşan istikrarlı bir seçkiyle destek olabilirken, aynı zamanda sinemalara erişimi olmayan veya sinemaya geri dönmeye tam olarak hazır olmayan sinemaseverlere muhteşem 2021 filmlerimizi görme şansı veriyoruz.”

Açıkçası artık tamamiyle yeni dünya düzenine doğru koşuyoruz. Artık neredeyse herkesin evlerinde kocaman TV’ler, ses sistemleri bulunuyor ve pandamı dolasıyla sinema salonları büyük bir krize girmişken, WB gibi sektörün damarlarından olan bir şirketin böyle devrimsel bir karar alması bizce pek geçici bir durum gibi gözükmüyor. Eğer sonuçları iyi olursa, ki en güvendikleri film TENET gişede çakıldı pandemide, artık sinema salonlarıyla aynı anda neredeyse tüm filmleri izleyebileceğiz. Ki bu durum korsan ve torrent’i de epey olumlu etkileyecek ancak işin ucunda WB HBO MAX aracılığı ile büyük paralar kazanmaya devam edecek. Bakalım WB’nin bu artık resmen bir devrim olan kararı sonrası diğer büyük yapım şirketleri nasıl bir yol izleyecekler? Disney de tüm filmlerini aynı anda kendi video platformu olan Disney+’a getirir mi dersiniz? 

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir