Sinema Haberleri

Chris. Nolan Warner Bros. ile Resmen Gemileri Yaktı, Ortalık Yangın Yeri!

Popüler kültürün tartışmasız en büyük yönetmeni, günümüzde Christopher Nolan’dan başkası değil. Kendisi hem gişeye hitap eden, hem beyin yakan kaliteli hem de ucundan Art diye tabir edilen benzersiz filmlere imza atabiliyor. Chris. Nolan ile Warner Bros. ortaklığı ise çok uzun bir maziye dayanıyor. Usta yönetmen daha henüz bu kadar büyük bir isim değilken Warner Bros. kanatları altına girdi ve iki taraf da bu iş birliğinden büyük paralar kazandı. Zira Nolan hem Batman üçlemesiyle acayip gişeler yaptı hem de her batman arasına sıkıştırdığı 3 filmle ününe ün kattı. Zira bu filmler sırasıyla Prestige, Inception ve Interstellar. Bunların yanına 2000’leri kasıp kavuran Batman üçlemesini ekleyin. Ardından Dunkirk’ü koyun. Gerçekten kusursuz bir liste ortaya çıkıyor.

Ancak 2020 ile işlere biraz değişti. Malum global pandemi ile beraber sinema salonları kapandı, tam bu esnada Netflix, HBO Max, Amazon Prime ve Disney+’ın başını çektiği video yayın platformları inanılmaz bir patlama yaptı. Yaz ortasında tüm gişe filmleri ne yapacağını bilmiyorken Nolan yeni filmi TENET’ı vizyona sokarak kendini resmen feda etti. Eğer TENET iyi bir gişe yapsaydı insanların sinema salonlarına tekrar akın edebileceğini düşünen yapım şirketleri filmlerini vizyona sokabilecekti. Ancak pek öyle olmadı, Nolan’ın bu kendini feda edişi biraz olumsuz bir etki bıraktı. Zira TENET 360 milyon dolar gibi bir Nolan filmi için çok düşük bir gişe yaptı. Bunun ardından tüm gişe filmleri ”e Nolan bile patladı, filmleri erteleyelim!” dediler ve patır patır tüm filmler 2021’e ertelendi. Pandemi etkisini biraz olsun dahi kaybetmemişti ve insanlar sinema salonlarına gitmeye korkuyorlardı. Peki sonra ne oldu? Warner Bros. geçenlerde haberini de paylaştığımız üzere, 2021’de vizyona girecek TÜM FİLMERİNİ VİZYONLA AYNI ANDA HBO MAX‘te yayınlamaya karar verdi. Bu bir devrim gibi karardı. Zira pandemi sonrası için de sinema salonlarını batmaya götürecek kadar ciddi bir karardı.

Warner Bros.’un bu kararı öyle bir tartışma başlattı ki, ortalık resmen alev aldı. Hayal kırıklığına uğradık diyen Bağımsız Sinema Birliği bir taraftan, HBO Max’a hakaretler yağdıran Christopher Nolan diğer taraftan. Bildiğimiz gibi HBO Max’in sahibi, Warner Bros. ve Chris Nolan’ın HBO Max için şu sözleri gemilerin yaktığının ve Warner Bros.’un bu kararından hiç mi hiç memnun olmadığının kanıtı; ”Endüstrimizin en büyük film yapımcıları ve film yıldızları bir sabah uyandıklarında filmlerinin en kötü yayın platformu için çalıştıklarını öğrendiler.”

Nolan Efsanesinin Warner Bros. ile olan ortaklığı bitecek gibi gözüküyor. Bakalım sinema dünyası için bu çalkantılı günler önümüze daha neler getirecek?

İlişkili İçerik
Sinema Haberleri

Bradley Cooper'ın başrolünde yer aldığı ve yönettiği Maestro'dan ilk görseller yayınlandı

A star is a born ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Bradley Cooper, yeni filmi Maestro ile…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Ata Demirer'in yeni filmi Bursa Bülbülü'nün çekimleri başladı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme alıp başrolünde yer alacağı Bursa Bülbülü’nün…
Devamını Oku
Sinema Haberleri

Idris Elba'lı Beast Filmi Geliyor!

Ünlü oyuncu Idris Elba’nın başrolünde yer aldığı, Güney Afrika savanalarında bir…
Devamını Oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir