Sonsuz Oda Blog

Montrö Caz Festivali

Montrö Caz Festivali her yaz iki hafta boyunca İsviçre’de, Cenevre Gölü kıyısında gerçekleşir. 1967 yılında Claude Nobs tarafından kurulan Montreux Caz Festivali, yıllar geçtikçe kaçınılmaz bir olay, efsanevi hikayeler ve performansların üreticisi oldu. Her yıl yaklaşık 250.000 seyirci, nefes kesen bir ortamın ünlü akustiğe sahip konserlerin ve sayısız ücretsiz sahnenin tadını çıkarıyor.İddialı programlama seçenekleri, müzik çeşitliliği ve karşılama kalitesi ile Montreux Caz Festivali, sanatçılar ve halk için ayrıcalıklı bir ortam sunuyor.

Montrö’de, en büyük sanatçılar ve izleyicileri arasındaki yakınlık nadir hatta efsanevi anların görünümünü desteklemektedir. Müziğin buradaki olağanüstü konfor ve dinleme kalitesi başka hiçbir yerde yaşanmıyor.

Toplantılar ve yaratıcı özgürlük için bir platform olan Montreux Caz Festivali, sanatçılar için eşsiz bir oyun alanıdır. Bazıları Montrö için konserlerini tamamen yeniden düzenliyor, diğer gruplar efsanevi festivallerle öne çıkan ve heyecan verici atölyelerden oluşan bir ortam sunuyor.

Montrö Caz Festivali‘nin Tarihi

Montrö, 1967 yılında Ahmet Eteğün ve Nesuhi Ertegün’ün de önemli destekleriyle Claude Nobs, Geo Voumard ve Rene Langel tarafından kurulmuştur. Festival ilk olarak Montrö Gazinosunda düzenlenmiştir. 1970 yıllarında festivalin etki alanı genişletildi. Caz ile beraber soul, blues ve rock müziğinin önemli müzisyenleri de festivale katıldı. Bu müzisyenler arasında Marianne Faithfull, Led Zeppelin, Frank Zappa, Deep Purple, Prince ve birçoğu da bu festivale katılım sağladı.

Geçmişten Günümüze Montrö Caz Festivali

54. Montrö Caz Festivali Ertelendi (2020)

Malum Dünyayı kasıp kavuran pandemi nedeniyle hayatımız çok ciddi bir değişime uğradı. Alışveriş şeklimiz, insanlarla olan etkileşimimiz ve tabiki eğlence anlayışımız.

Bu durum 53 yıllık bir geleneğide etkiledi, korona virüsü kapsamında alınan önlemler dolayısıyle Avrupanın en büyük Caz Festivallerinden biri olan Montrö Caz Festivali bu yıl belirlenmiş olan 8 Temmuz 2020’de Lionel Richie ve Brittany Howard , 13 Temmuz’da Lenny Kravitz ve Black Pumas ertelenmesi üzerine çalışıyor ve tüm bilet sahiplerini bilgilendiriyor.

On altı günlük olağanüstü kutlama ve müzikal heyecan için 2 – 17 Temmuz 2021 tarihleri arasında Montrö’de buluşmak için sabırsızlanıyoruz!