Sonsuz Oda Blog

Marc Anthony Kimdir

Marc Anthony, 16/09/1968 tarihinde NewYork’ta doğmuştur. Ailesi Porto Rikolu olan Marc Anthony, müzik’e pop müzik ile başlamıştır. Marc Anthony, ‘Vivir Mi Vida’ isimli şarkısı ile tanınmaktadır. Kariyerine pop şarkılara vokalistlik ve dans gösterilerinde bulunarak adım atan, Marc Anthony hakkında detaylı bilgiler;

Marc Anthony, Porto Rikolu Felipe Muñiz ve Guillermina çiftinin çocukları olarak New York’ta dünyaya getirilmiştir. Kariyerine pop şarkılara vokalistlik ve dans gösterilerinde bulunarak başlamıştır.

Aynı adı taşıyan adaşıyla isim karışıklığı olmaması için adını Marc Anthony olarak değiştiren Anthony, ilk başta söz yazarlığı yaparak ve başlııca Menudo ve Latin Rascals olmak üzere birçok şarkıcıya vokalistlik yapmıştır.

1998 yılında İlk piyasaya çıkardığı eser, Rebel olmuştur. Bu şarkı, Marc Anthony tarafından yazılmış ve Marc Anthony’nin tarzını belirleyip “SERBEST TARZ” da ne kadar başarılı olduğunu göstermiştr.  Marc Anthony Aynı dönem, Freestyle artist Sa-Fire için “Boy I’ve Been Told”u da yazmış, 1989’da, Ann-Marie’ye vokalistlik yapmıştır. 1 sene sonra 1990’da Little Louie Vega ve Todd Terry ile çalışmaya devam ederken, Anthony, Freestyle artist Chrissy I-Eece için “You Should Know By Now” adlı şarkıyı yazıp düet yaptı. 1991 yılında, başka bir freestyle (Serbest tarz) şarkıcı olan Edmond’un “Come Back To Me” adlı şarkısınada vokalistlik yaptı. Parlak ve seri çıkışını, Little Loie Vega’nın 1991 de çıkan albümündeki “Ride On The Rhythm” le zirveye taşıyan Anthony 1992’den sonra freestyle (serbest tarz) ı bırakıp İspanyolca müzikler ve salsaya dönmüstür.

Puente, Ruben Blades ve Juan Gabriel’den ilham alan Anthony, “Hasta Que Te Conoci”1993 yılında salsamonga hit’i ile İspanyolca albüm olan Otra Nota ile büyük çıkış yakaladıktan sonar 1994 de LA İndia nın “Vivir Lo Nuestro” şarkısına düet yapmıştır.

“Todo A Su Tiempo” ile, (1995 yılındaki albümü) Grammy ödüllerine “Te Amare” “Hasta Ayer”,”Te Conozco Bien”, “Se Me Sigue Olvidando” Nadie Como Ella”, “Llegaste A Mi” şarkılarıyla aday olmuş, “Conta La Corriente” albümü ile 1999 da en iyi Latin tropikal performans ödülünü almıştır.

Albümün içeriğindeki bazı şarkılar şöyledir, “Contra La Corriente”, “Y Hubo Alguien”,”Me Voy A Regalar” “No Me Conoces” “No Sabes Como Duele” vs.

İngilterede I Need To Know şarkısı ile ilk 5 e girmeyi başaran Marc Anthony adlı albümünü Ricky Martin ve Jennifer López den esinlenerek piyasaya sürmüştür.

Libre Adlı albümünu 2001 yılında çıkaran Marc Anthony album içeriğindeki şarkıların beğenilmesi sebebi ile hayranlarıyla dahada yakınlaşmış ancak asıl akıllara kazınan albümü remixlerin yapıldığı Mended albümüdür. Bu album ile tüm dünyada adını duyurmuştur. Thalía’nın efsane albümün (Thalia 2002) deki the Mexican adlı şarkıya vokal yapmıştır.

2001 yılında çıkardığı Libre albümünde hit parçalar şarkıcıyı hayranlarına daha yaklaştırmış ancak, 2002 yılında çıkardığı Mendet albümü ile tüm dünyaya adını duyurmuştur.

  Dayanara Torres (1993 kainat güzeli) ile evlenen Marc Anthony 2001 yılında Christian vw 2003 yılında Ryan adlı çocukları vardır.

Dayanara Torres’ten boşandıktan sonra 2004 yılında Jennifer Lopez le evlenen Anthony Nisan ayında çıkardığı Estefano’nun yapımcılığını üstlendiği Amar Sin Mentiras adlı albümüyle kendisini tekrar kanıtlamıştır. 2011 yılında Pitbull ile birlikte çıkardıkları şarkıyla büyük çıkış yakalamıştır. İlk Orjinal İspanyolca albümünü (3.0) 2013 yılında çıkarmış ve aynı yıl albümde bulunan Vivir Mi Vida birçok ödül almış 4 milyonu aşkın kopya sattığı için 4x platin plak ödülünü almıştır.

11 Kasım 2014 tarihinde Marc Anthony Venezuelalı manken sevgilisi Shannon de Lima ile evlendi.

Son günlerde çokça konuşulan Acun Ilıcalı’nın Dominik te çekilen yarışmasında, yarışmacılara verdiği muhteşem özelliklerde olan dudak uçuklatan malikane ödülünün çok ünlü birine ait olduğu ancak isminin açıklanmasını kesinlikle istemediği için kime ait olduğu merak konusu olan malikane merak oluşturdu.

Merak konusu olan malikanenin aramalarda üst sıralarda çıkmasının ardından yarışma sunucularından açıklama gelmiş ve malikanenin dünyaca ünlü sahibi, Jennifer Lopez’in eski eşi Marc Antony olduğu açıklanmıştı.

March Anthony ve eşi Shannon de Lima Muniz, Dominik Cumhuriyeti’nde kendilerine oluşturdukları cennette yaşıyor. Bu rüyalar malikanesinde sık sık Aile ve Dostlarını ağırlayan çift, 2014 yılında evlendikleri günden bugüne çok misafir ve 7 çocuklarıyla birlikte hem huzurlu hem de eğlence dolu zamanlar geçiriyor. Casa de Campo adı verilen bu muazzam yeri kendileri de evlendikleri gün misafirleri ile birlikte keşfeden çift düğünden önce malikaneyi görmediklerini ifade ediyor. Malikane güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Malikane barındırdıkları sebebi ile bir tesisi andırırken, atmosferi öyle huzur verici ve dingin ki dileyen misafirler isterlerse günün 24 saatini uyuyarak geçirebiliyor. Burada keşfedecek alanların da sonu gelmiyor.

 Marc Anthony, Casa De Campo içinde olan alanların dekorasyonları için Bali ve Endonezya lı ustaların ellerinden çıkan mobilyaları tercih edip burayı doğal bir halde bırakmayı tercih ediyor… Malzeme olarak Maun ve Tik kullanan sanatçının tasarıma olan düşkünlüğü de ayrıntılarda rahatlıkla görülüyor. Sanatçının eşi De Lima Muniz, Anthony bazen sadece desen ve renklere bakmak için saatlerini geçirebiliyor.

 Ünlü yıldız bu yeri aldığında yalnızca ana bina ve arkasındaki iki yüzme havuzunun olduğunu ve zaman geçtikçe etrafındaki parselleri satın alarak hayallerini gerçekleştirmeye başladığını anlatıyor. Mimar Dino Barre’ye hayallerini kağıt peçetelerin üzerine çizerek anlatan yıldızın hayallerini gerçeğe çeviriyor. Bu hayaller Bora Bora adalarına yapılan seyahatlerde görülüp beğenilen bungalov evlerden ilham alınarak hayaller ile birleştirilerek gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor…