Sonsuz Oda Blog

Lost’ta Neden Çelme Taktılar?

Bu dizi böyle mi sonlanır, bu ne biçim senaryo sonu, güzel mi oldu şimdi yaptığınız? İsyanıyla bitirip, yaşamımızın 6 yılını birlikte geçirdiğimiz bir Lost dizisi geldi ve bitti. Dizinin tasarımcılarından Damon Lindelof, Lost final bölümünün yayınlanmasının 10. yılında bir açıklama yaptı. Diziyi 3. sezondan daha uzun yapmak istemediğini, fakat ABC kanalının buna izin vermediğini söyledi.

Bu durumdan sonra senaristlerin bile işin içerisinden çıkamayacağı düşüne düşüne heyecanla izlenen sezonların ardından, bittiği için bir miktar ağlatan ama açıklanmamış fazla soru işaretiyle uykusuz günlerin sebebi olan, kimilerine göre başarısız bir final bölümüyle televizyondan ayrılmıştı Lost. Lindelof’un açıklamasının ardından anlaşılan; günah keçisi aslında ratinglerle coşan ve prodüksiyonu tekelinde tutan kanal imiş. “İnsanların aşık olduğu ve her bölümünü bekleyerek izlemek istediği dizileri sonlandıramazsınız, kendinize gelin.” demiş ABC ve Lost böylece 2010’a kadar ömrümüzü tüketen, yurdum insanına sayısal lotoyu 4, 8, 15, 16, 23, 42 sayılarıyla oynatan bir top dizi oldu. ABC’ye kalsa 10 sezonluk, yani 10 yıllık bir drama serisi haline gelebilirmiş. Kuşkusuz ki bu konudaki rakipsiz tek yapım Supernatural.

Lost ile İlgili Kısa Bilgiler

Lost Dizisinde Görünen Bu Sayıların İlginç Yanları

Marsel Russo’nun genetik ayna teorisini açıklamak için kullandığı sayı dizisi, Lost’da geçen esrarengiz numaralar ile aynı, 4 8 15 16 23 42 Teorisi, özetle herkesin bir ikizi vardır ancak olasılık değerleri nedeniyle kişi asla ikizi ile denk gelemez diyor. Numaraları da şu şekilde kullanıyor.

Lost Ödülleri